Már mondhatjuk, hagyományt teremtettünk…

BELME ILDIKÓ

könyvtáros

 Ismét leszállt a gólyasereg könyvtárunkban is. Nagy örömmel fogadtuk a lelkes, várakozással teli kis csapatokat. Az évről évre megújuló program az idén kifejezetten gazdag, tartalmas volt, a gólyák igen aktív közreműködésének köszönhetően. A könyvtári séta során minden fontos információ átadása mellett, az érdeklődők megnézhették, kipróbálhatták az online katalógusban való keresést is. A számítógépteremben (Forrásközpontban) pedig a Neptun mélyére áshattak a kari Neptun felelősök segítségével. Búcsúzóul különleges ajándékainkból válogathattak az új egyetemi hallgatók.

 Liszkay Péterrel, a GTK HÖK elnökével beszélgettem a program kapcsán, aki elmondta, hogy több okból is jónak tartja a könyvtár jelenlétét, kezdeményezéseit az egyetem szellemi, kulturális életében. Szavait idézve: „Fontosnak tartom a könyvtári szolgáltatások ismertetését, mert a hallgatók tanulmányaik során a szükséges információt, ismeretanyagot sokszor csak a könyvtár állományában találják meg. Fontos továbbá a könyvtár helyének, nyitva tartásának megismertetése is, hogy már az első hetekben tudják, mit, mikor, hol kell keresniük, és nem idegenként lépnek be a bejáraton. A Neptun rendszer bemutatását különösen kiemelném, mert az egyetemi oktatási rendszer eltér a középiskolaitól, így némiképp meg tudjuk könnyíteni az első félévben a hallgatók előtt álló nehézségeket."

Köszönjük az elsősök látogatását, a hallgatói önkormányzatokkal való szoros együttműködést, amely reméljük, hogy az idők folyamán csak erősödni fog, hisz alapvető célunk a hallgatók minőségi szolgálata. A kezdődő új tanévben is várunk minden hallgatót, érdeklődő Olvasót, azt, hogy minden lehetséges használótól megkapjuk az esélyt a folyamatos bizonyításra... hogy igenis jó és érdemes a könyvtárba bejönni.

Fotó: Virág Fruzsina, Albert Dániel könyvtárosok