Diákhitel az új tanévben is

Az új tanévben is minden hallgató igényelheti a Diákhitelt. Hogyan? Mindössze egy nyomtatvány kitöltésével. Mennyit? Félévente akár 200-250 ezer Ft-ot. Mire költhető? Bármire, legyen szó albérletről, szakkönyvekről vagy akár költségtérítésről. Megéri? Nézz utána Te magad!

Ha valaki szeptember 15-ig igényli a Diákhitelt, először október 15-én juthat pénzhez. Az igénylés feltétele az aktív hallgatói jogviszony. Mindössze egy nyomtatványt kell kitölteni és leadni a kijelölt bankfiókokban vagy postákon.

Jelenleg 25 felsőoktatási intézményben lehet engedményeztetni. Ez azt jelenti, hogy beiratkozáskor nem kell készpénzben befizetni a költségtérítés összegét, hanem a hallgató a Diákhitelét közvetlenül a felsőoktatási intézménynek utaltatja. Így rögtön a szemeszter kezdetén be lehet iratkozni.

A törlesztés rugalmas és teljesíthető. A kötelező törlesztőrészlet évről-évre a jövedelemhez, vagyis az anyagi teherviselő képességhez igazodik, ezért nem válságérzékeny.

Akinek már van érvényes Diákhitel szerződése, annak nem kell újra igényelést beadni, viszont minél hamarabb be kell iratkozni.. Ha változtak a személyi, vagy tanulmányi adatok, célszerű bejelenteni a honlapról letölthető nyomtatványokon. A folyósítási gyakorlaton (összeg, gyakoriság, stb.) is lehet módosítani bizonyos határidőig.

Tények a Diákhitelről:

  • Egy szemeszterre államilag támogatott képzésben maximum 200, költségtérítéses képzésben 250 ezer forint vehető fel.

  • A tanulmányok alatt nem kell sem törleszteni, sem kamatot fizetni. A tanulmányok befejezését követően négy hónap türelmi idő után kell csak a visszafizetést megkezdeni.

  • Bárki szabadon megrövidítheti törlesztése futamidejét azzal, hogy bármikor, bármennyit díjmentesen előtörleszt.

  • Az egyszerűen elérhető és szabadon felhasználható Diákhitelt 2001-es indulása óta több mint 270 ezer hallgató igényelte, 58 ezren pedig már minden tartozásukat visszafizették.

További részletek a www.diakhitel.hu oldalon!