Falusi Udvar Babatpusztán

 Április 30-án a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Babatvölgyi Területfejlesztési- és Szaktanácsadási Tanüzeme nyílt napot szervezett, melynek során megnyitották a Falusi Udvart. A Falusi Udvarban a Magyarországon fellelhető őshonos háziállatfajták ismerhetők meg. Dr. Káposzta József egyetemi docens, a tanüzem vezetője mutatta be a szolgáltatásokat (például a lovaglást, a lovas oktatást, a ló-bértartást, sétakocsikázást és állatsimogatást).

Babatpusztán az időjárási viszonyok és az ökológiai adottságok nem teszik lehetővé jelentős növénytermesztési ágazatok kifejlesztését. Van mód viszont a falusi turizmusra, a vendéglátás gyakorlására.

A gyönyörű és csendes természeti környezetben évente 15 tábort rendeznek; harmadrészben erdei, kétharmad részben lovas táborokat. Az idén már horgásztábor is lesz. A Falusi Udvar kialakítását novemberben kezdték. Működtetésével elsődlegesen az óvodások és kisiskolások természetszeretetére építenek, s természetismeretük gazdagítására vállalkoznak. Az itt elérhető szolgáltatásokét államigazgatási és önkormányzati szervezetek is keresletet támasztanak.

 

Balázs Gusztáv felvételei