KutyaFutta

 Ezer-ezerkétszáz ember vett részt a pünkösdvasárnapi kutyás futáson a Városligetben, tájékoztatta lapunkat Temesváry Krisztina, a Felelős Állatbarátok Egyesületének elnöke.

B. G.

 A szervezet a SZIE Állatorvos-tudományi Karral közösen harmadik alkalommal rendezte meg a KutyaFuttát. A versennyel a kutyaharapások megelőzésének lehetőségére és fontosságára kívánták felhívni a figyelmet, kapcsolódva az egyesület FRAKK programjához (www.nemharapok.hu), amely a kisgyermekek ismeretterjesztését tűzte ki célul.

  A KutyaFutta két- és négylábú résztvevői mintegy 3,5 kilométert tettek meg. Idén először az egyéni amatőr és profi versenyzők mellett 3-5 fős csapatok is indulhattak. Dr. Solti László rektor ezúttal egy profi versenyző ír szetterrel futott. Temesváry Krisztinától azt is megtudtuk, hogy csak az kapott rajtszámot, aki egy kutyával futott. Igaz, olyan résztvevő is akadt, aki négylábú nélkül tette meg a távot. A helyszínen a gazdákat humán orvosi tanácsadással várták. A kutyákat kérésre állatorvosok vizsgálták meg és általános egészségügyi, táplálással, életmóddal kapcsolatos szaktanácsadást adtak. Több kullancsot is eltávolítottak a kedvencek irhájáról.

 A nyertesek

 Amatőr egyéni:

  1.  Kis István Lizivel
  2. Szendrei Zsolt Boszival
  3. Mészáros Zoltán Pockettal

 Profi egyéni:

  1. Olasz László Nikével
  2. Gajdos Tamás Cukival
  3. Némedi Zoltán

 Csapatverseny:

  1.  Csízió ( Csizmadia András, Herd-licska Róbert, Csimadia Tamás)
  2. Csenge és csapata (Kubik Csenge,  Zoller Ildikó,  Kubik Zsolt)
  3. Gumi macik ( Hutter Viktor,  Laskovich Milica,  Domonkos Tünde

 

Fotók: ifj. Ruzsa István, a SZIE YMÉK fotószakkör vezetője