Sziget, Volt fesztivál, Balaton Sound

CSURJA ZSOLT

MKK-KTI V.

Ugyan még javában tart a vizsgaidőszak, kollokviumok és zárthelyik váltják egymást, de az ablakon kitekintve már a zsigereinkben érezni a legmelegebb évszak közeledtét. Idén is ajánlatos idejekorán megtervezni a jól megérdemelt nyári pihenést. Ennek egyik legmegfelelőbb és igen szórakoztató módja a hazánkban megrendezésre kerülő nyári zenei- és ifjúsági fesztiválokon való részvétel. Ezek az események a közhiedelemmel ellentétben nem csupán a szertelen és önfeledt szórakozásról szólnak. Annál sokkal többről van szó. Megannyi polgári szervezet, a civil társadalommal együttműködő közintézmény, kulturális alapítvány, és egyesület képviselteti magát a Hajógyári szigeten. Ezek tevékenysége elsősorban a 16-35 éves korosztályok nevelésére, integrációjuk segítésére, problémáik megelőzésére, illetve megoldására épül. A programhelyszínen 100 szervezet számára biztosítanak helyet. Nem utolsó nyelvi továbbképzésnek sem, ismerve az idelátogató külföldiek elképesztő számát. Közülük sokan osztoznak sorsunkban, rengeteg főiskolás és egyetemista tölti nálunk az idejét.

A Sziget fesztiválhoz hasonlóan patinás múlttal rendelkező soproni Volt fesztivál hosszú évek óta kedvelt célpontja a szórakozni vágyó fiataloknak. Nem olyan nagyszabású és költséges, mint óbudai nagytestvére, így viszont jócskán megőrzött a korábbi idők hangulatából. Aki fogékony rá, itt is értékes nemzetközi kapcsolatokra, ismeretségekre tehet szert. Elbűvölő környezetben, a fővárostól elszakadva kellemesen tölthetjük időnket a hűség városában.

Az először 2007-ben megtartott Balaton Sound igyekszik magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtani, és elvitathatatlan előnye két társával szemben a magyar tenger közelsége. Nyaralással egybekötött zenei feltöltődés, Zamárdi szabadstrandján. Koncertek a vízpart közvetlen közelében, igazi nyári, balatoni hangulattal.

  Annak, aki nem elégszik meg a rendezvények területén található lehetőségekkel, kedve szerint bővítheti ki programját Budapest látnivalóinak, a Fertő-tó gyönyörű környezetének, és a Balaton partvidékén elhelyezkedő értékek meglátogatásával. Természetesen mindhárom helyszín legfőképp a zenéről, előadásokról, koncertekről szól, de ha valaki más igényeket támaszt, kis utánajárással mindenhol megtalálja a számítását.

  Sikeres vizsgákat és jó fesztiválozást!