Konferenciakötet Keszthelyről

A Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya Növénytermesztési Bizottsága a múlt évben rendezte meg az V. Növénytermesztési Tudományos Napot Növénytermesztés: Gazdálkodás - Klímaváltozás - Társadalom címmel. Az ebből az alkalomból megjelent konferenciakötet lektorált tudományos dolgozatokat tartalmaz.

„A mostani V. Növénytermesztési Tudományos Nap, amelynek legrégebbi hazai agrároktatási intézményünk a keszthelyi Georgikon ad otthont kettős feladatot tőzött maga elé", írta a kötet előszavában dr. Nagy János, a bizottság elnöke.  „Egyrészt tisztelegni szeretne a szakma egyik meghatározó tudós professzora, a száz éve elhunyt Cserháti Sándor emléke előtt, másrészt viszont célja, hogy áttekintse a növénytermesztési kutatások eredményeit a legaktuálisabb területeken. Nem véletlen, hogy e kötet is a „gazdálkodás - klímaváltozás - társadalom" hármas címszót viseli, hiszen korunk talán legégetőbb kérdései kapcsolódnak e területekhez."

A konferencia szervező bizottságában egyetemünk részéről dr. Jolánkai Márton egyetemi tanár vett részt. A kötet lektorai és szerzői között is számosan reprezentálták a Szent István Egyetemet.