Meghívás Bécsből

A Szent István Egyetem Szenátusa 2009/2010. tanévi negyedik rendes ülését december 16-án tartotta Gödöllőn.

A testület jóváhagyta a gödöllői kampuszon a 4938. helyrajzi számú étterem ingatlan vendéglátóipari egységének (Agymosoda) valamint a 4938. helyrajzi számú étterem ingatlan büfé részének bérbeadására benyújtott előterjesztést.

A Szenátus támogatta a Műszaki- és Természettudományi Oktató Központ, Regionális Tudástranszfer Központ projekttel kapcsolatos előterjesztést. Dr. Szabó István, a Gépészmérnöki Kar dékánja elmondta, hogy a kormányzati kiemelt projekt megvalósítására március 16-ig kell szerződni a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel, 2011. augusztus 31-re pedig kell fejezni a fejlesztést.

Dr. Solti László rektor a gödöllői oktatási épületek PPP konstrukcióban történő felújításáról tájékoztatva a Szenátust kifejezte reményét, hogy a szerződés hamarosan aláírható lesz. Arról is beszámolt, hogy a Bécsi Agrártudományi Egyetem alapító tagként meghívta a SZIE-t egy regionális hálózatba, amely az élettudományok, a természeti erőforrások területén fejti majd ki tevékenységét. A Szenátus az együttműködés előkészítését támogatta.

A testület elfogadta a Környezet és Energia Operatív Program keretében benyújtásra kerülő „A fenntartható életmód a Dél-Alföldön szemléletformáló kampány" pályázattal kapcsolatos előterjesztést. A pályázat célja a táplálkozás területén a fenntartható életmód és ehhez kapcsolódó viselkedésminták népszerűsítése.

Támogatta a Szenátus Roma Kutató Központ valamint Kárpát-medencei Magyar Pedagógusok Módszertani és Kutatói Központja létrehozását a Pedagógiai Karon, továbbá a Közgazdaságtani Intézet és a Gazdaságelemzési Módszertani Intézet összevonásával Közgazdaságtudományi és Módszertani Intézet létrehozását a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon.

A Szenátus együttműködési megállapodások megkötését támogatta a Freesoft Nyrt-vel, a Magyarországi Magiszter Alapítvánnyal, a Robert Bosch Kereskedelmi Kft-vel, a Szilas TV-vel, a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központtal, az Eventus Üzleti Művészeti Középiskolával, a Mackenzie Nyelviskolával, a Pándy Kálmán Kórházzal és a „Federico II" Egyetemmel.

A testület támogatta Csákiné dr. Michéli Erika intézetigazgatói megbízását a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Környezettudományi Intézetébe és dr. Kiss Erzsébet intézetigazgatói megbízását az MKK Genetika és Biotechnológiai Intézetébe. A Szenátus megerősítette támogatását dr. Molnár Sándor egyetemi tanári kinevezéséhez a Gépészmérnöki Kar Matematikai és Informatikai Intézete Informatikai Tanszékére.

A szenátus támogatta a közműfenntartási és üzemeltetési szakmérnök, az építőmester szakmérnök, a tűzvédelmi szakmérnök, a fürdőfenntartási és üzemeltetési szakmérnök, a környezet-gazdálkodási szakmérnök szakirányú továbbképzési szakok alapítását és indítását; az agrár- és vidékfejlesztési szakmérnök szakirányú továbbképzési szak indítását; a pályaorientációs tanár és pedagógus szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szak alapítását és indítását; a jármű és mobilgép mérnöki BSc szak indítását, a humán erőforrás tréner szakirányú továbbképzési szak regisztrálását budapesti és gödöllői képzési helyen.