Szociotábor

BAKOSI TAMÁS

SZIE ABK

Az idén július 4-9-ig rendezték meg az ELTE TÁTK hagyományos Szociotáborát Hevesen és Jászberényben. Az utóbbi városban a táborozók szállása az Alkalmazott Bölcsészeti Kar Zirzen Janka Kollégiumában volt. Az ELTE szociális munka szakos hallgatói családokat látogattak meg különböző jász településeken és kutatták a szegénységet, a családok helyzetét Hevesben is.

A táborhoz kapcsolódott a tapasztalati szakértők képzésének egyik fontos állomása. A családokat látogató csoportokat egy-egy hallgató, végzett, már gyakorló szociális munkás és szegénységben élő tapasztalati szakértő, illetve mentor alkotta.

Az önkéntesek között voltak orvosegyetemi, egri és jászberényi hallgatók is. A kutatáson kívül számos csapatépítő program, beszélgetések, eszmecserék, ismeretterjesztő előadások segítették a felkészülésüket.

A képzés szervezője a Magyar Szegénységellenes Hálózat (www.mszeh.hu), a Budapesti Szociális Forrásközpont (www.bszf.hu), a Szociális Innovációs Társulás (www.innovaciokozpont.hu), valamint a Magyar Vöröskereszt (http://szabolcsszatmarberegmegye.voroskereszt.hu/) volt.

A tapasztalati szakértőkről bővebben itt (is) lehet olvasni: www.bszf.hu