Ha szeptember, akkor Diákhitel

Az új tanévben is minden hallgató igényelheti a Diákhitelt. A kamat sohasem volt ilyen alacsony, jelenleg 8,5 %. Félévente akár 200-250 ezer forint is igényelhető, ami bármire elkölthető, legyen szó albérletről vagy szakkönyvekről. Érdemes jól utánanézni a részleteknek, hiszen a hitelfelvétel hosszú távú kötelezettségvállalás.

 

Aki szeptember 15-ig igényli, először október 15-én juthat pénzhez. Az igénylés feltétele az aktív hallgatói jogviszony. Mindössze egy nyomtatványt kell kitölteni és leadni a kijelölt bankfiókokban vagy postákon.

Jelenleg 30 felsőoktatási intézményben lehet a költségtérítéseseknek engedményeztetni. Ez azt jelenti, hogy a hallgató a Diákhitelét közvetlenül a felsőoktatási intézménynek utaltatja, így a szemeszter kezdetén, készpénz befizetése nélkül be tud iratkozni.

Akinek már van érvényes Diákhitel szerződése, annak nem kell újra igényelni, viszont minél hamarabb be kell iratkozni. Ha változtak a személyi, vagy tanulmányi adatok, be kell jelenteni a honlapról letölthető nyomtatványokon.

Tények a Diákhitelről:

  • Egy szemeszterre költségtérítéses képzésben max. 250 ezer, egyébként 200 ezer forint vehető fel.

  • A tanulmányok alatt nem kell törleszteni. A visszafizetést a hallgatói jogviszony megszűnését követően, három hónap türelmi idő után kell megkezdeni.

  • Bárki, bármikor, bármennyit díjmentesen előtörleszthet.

  • Diákhitelt eddig több mint 290 ezren igényeltek, és 73 ezren már minden tartozásukat visszafizették.

Részletek: www.diakhitel.hu!