A hit és a tudás együtt csodákra képes

„Országunk jelen helyzetben nem maradhat.” Eötvös József báró 170 évvel ezelőtti gondolatával indította útjára június 26-án a Szent István Egyetem Egészségtudományi és Környezetegészségügyi Intézetének végzős hallgatóit dr. Köteles Lajos mb. főigazgató. A tanévben 123 fő végzett, ebből 70-en szereztek diplomát.

- Eötvös gondolatmenete ma is aktuális, hiszen józan ésszel gondolkodva ebben az egész világot átható változásban a mozdulatlanság pusztuláshoz vezet. Ezért mi mindig arra törekedtünk Gyulán, hogy a hallgatókat készítsük fel arra, hogy a múlt elmúlik.

Ám az új világban is születhet valami jó, ha vannak, akik mernek álmodni, bíznak magukban, és felkészültek a cselekvésre. Talán a mi példánk is bizonyítja, hogy a hit és a tudás együtt csodákra képes, hiszen sikerült Gyulán fennmaradni az intézetnek, sőt még fejlődni is tudott.

A megbízott főigazgató elmondta, a felsőoktatást megszorították, hatalmas elvonások zajlanak, ez lefékezte az egyetemi fejlesztési programokat is. Ennek ellenére az intézetben napirenden maradt a karrá fejlesztés, illetve infrastrukturális és szakmai fejlesztések is.

- Tervezzük a dietetikus szak elindítását, Budapesten pedig egészségturizmus-szervező szakirányt szeretnénk indítani – beszélt az intézet rövid távú terveiről a Szent István Egyetem Egészségtudományi és Környezetegészségügyi Intézet vezetője.