“ Munkánk értékelése bennünket is formál ”


Az Állatorvos-tudományi Kar aulájában július 2-án doktorrá avató és tanévzáró ünnepséget rendeztek. A most megszűnő alkalmazott zoológus szakon 7 hallgató szerzett diplomát, a biológus BSc képzés második végzős évfolyamában 8 hallgató vette át oklevelét. Harminc állatorvos doktorjelölt tett esküt, akiket dr. Fodor László dékán fogadott doktorrá. Végül 17 állategészségügyi igazgatás és járványtani szakállatorvos képzésben részt vett kolléga kapta meg újabb oklevelét.

Az ünnepségen, melyen többek között részt vett dr. Kardeván Endre országos főállatorvos, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, dr. Horváth László, a Magyar Állatorvosi Kamara főtitkára és dr. Villányi László, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja, címzetes egyetemi docensi kitüntetéseket adtak át dr. Horváth Andrásnak, az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézete munkatársának, dr. Oertel Nándornak, az MTA Dunakutató Állomás tudományos főmunkatársának és dr. Magyar Gábor Tamásnak, a WWF magyarországi igazgatójának.

A végzetteket köszöntő dr. Fodor László elmondta, „bár az egyetemi oktatás folytonos körforgást jelent, az Önök végzésével nekünk is lezárult egy szakasz az életünkben. Hallgatóként nézve talán nem nyilvánvaló, de minden egyetemi évfolyam nyomot hagy az oktatókon meg az egyetemen is. Az Önök érdeklődése, tudásvágya, munkánk értékelése bennünket is formál, változásra, fejlődésre késztet. Érdekes volt megfigyelni, hogy az oktatói értékelési rendszer néhány évvel ezelőtt történt bevezetése óta az egyes oktatók minősítése folyamatosan javult. Különösen fontos lesz az Önök véleménye az elkövetkező néhány évben, amikor a diplomás pályakövető rendszer, valamint az egyetemi minőségbiztosítási rendszer kiépítése során fordulunk majd Önökhöz.”

Balázs Gusztáv felvételei