Deák-Nagy, Fayojomi, Komiszár


A nyár az atléták „vizsgaidőszaka” is. A GEAC atlétikai szakosztályának tagjai pedig kiemelkedően teljesítettek. Június 5-én, a Zalaszám Kupa Országos Vidékbajnokságon a Nguyen Anasztázia, Komiszár Kriszta (GEAC), Kerekes Gréta, Schmelcz Fanni összeállítású junior női 4x100-as váltó 45,67 mp eredménnyel új országos junior csúcsot állított fel. A régi csúcs 1991 óta élt (45,69). A június 13-i Budapesti bajnokságon az UTE pályán magasugrásban a 19 éves Fayojomi Viktor 218 cm-rel nyert. Június 19-én az I. osztályú Csapat EB első napján, a Puskás Stadionban a 400 méteres síkfutásban Deák-Nagy Marcell 46.22-es eredménnyel új junior országos csúcsot futott, s a 4. helyen végzett. Július 1-jén Velenjében is a negyedik lett, de ezúttal már 46.03-as új csúccsal!

Benkő Ákos mesteredző ezek után örömmel tájékoztatta lapunkat, hogy a júliusban Kanadában sorra kerülő Junior Atlétikai Világbajnokságra a GEAC három sportolója teljesítette a nemzetközi szövetség elég kemény szintjeit. Deák-Nagy Marcell, Fayojomi Viktor és Komiszár Kriszta remélhetően egészséges lesznek, és jól fel tudnak készülni a világversenyre.

Bár a GEAC-nak jelenleg nincs öttusa szakosztálya, két kiváló sportoló tagja az atlétikai szakosztálynak és Benkő Ákos készíti fel őket a futómunkában, segíti az általános kondíciójuk erősítését és a formába hozásukat. Gyenesei Leila és Marosi Ádám rendszeresen részt is vesznek a szakosztály színeiben atlétikai versenyeken. Most mindketten a Debrecenben júliusban sorra kerülő öttusa EB-re készülnek.

-bg-