BOM


A gödöllői egyetemi kollégiumban öt héten át volt látható a BOM – Összefogás a Budapesti Olimpiáért egyesület kiállítása, aminek meg-nyitóját összekötötték az egyetemi sportnapok díjkiosztójával.

A Demszky Gábor budapesti főpolgármester által megnyitott kiállítás célja az volt, hogy megismertesse az érdeklődőkkel a 2020-as olimpia budapesti megrendezésével kapcsolatos terveket és a lehetséges helyszíneket. Az információkon túl Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM egyesület elnöke és Fényes Gábor fotóművész elmúlt olimpiák pillanatait felidéző felvételei keltették fel az érdeklődést a vállalkozói szféra kezdeményezése iránt.

A BOM bízik abban, hogy 2020-ban ismét Európában rendezik az ötkarikás játékokat és erre Közép-Kelet-Európa joggal pályázhat. Mint Szalay-Berzeviczy Attila a megnyitón elmondta, amennyiben Prága vagy Varsó rendezné az olimpiát, a következő ötven évre elszívnák a befektetéseket a térség más régióitól; a budapesti olimpia Bajorországtól Ukrajnáig, Lengyelországtól a Balkánig vonzaná a közönséget, mozgatná meg a tőkét.