ÁOTK-hírcsokor


Június 1-jén az Állatorvos-tudományi Karra látogatott Dorothee Janetzke-Wenzel asszony, a Német Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövete. A kar munkáját, benne különös hangsúllyal a német és angol nyelvű képzést és a nemzetközi együttműködéseket dr. Solti László rektor, dr. Fodor László dékán és dr. Hajós Ferenc professzor, az idegen nyelvű képzés igazgatója mutatta be. A nagykövet asszony rövid látogatása keretében felkereste a Kisállat-klinikát és a könyvtárat. A nagykövet asszony felajánlásával élve a nagykövetség és a hallgatóság kapcsolatát a jövőben bővíteni fogjuk.

*

A temesvári Bánát Agrártudományi és Állatorvos-tudományi Egyetem május 6-7-i tudományos rendezvényén egy ünnepség keretében az egyetem díszdoktorává avatta dr. Fodor László egyetemi tanárt (képünkön), a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának dékánját.

 

Az Európai Állatorvos-képző Intézmények Szövetsége (European Association of Establishments for Veterinary Education, EAEVE), amely Európa, Törökország és Izrael 100 állatorvos-képző intézményét fogja össze, május 20-án és 21-én tartott éves közgyűlésén a szervezet elnökévé választotta dr. Fodor László egyetemi tanárt, az Állatorvos-tudományi Kar dékánját.