Ifjúsági tagozat


DR. PUSKÁS JÁNOS

A Magyar Öntözési Egyesület Szarvason alakult, majd Budapestre helyezte át székhelyét, de számos szállal kötődik a szarvasi hagyományokhoz és öntözési-vízgazdálkodási szakemberekhez. A Magyar Öntözési Egyesület idén Szarvason, a Szent István Egyetem Víz- és Környezetgazdálkodási Karán tartotta ez évi közgyűlését a víz világnapja alkalmából.

A Magyar Öntözési Egyesület, az MTA Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Bizottsága, a Szent István Egyetem Víz- és Környezetgazdálkodási Kara, a Halászati és Öntözési Kutatóintézet és a Corvinus Egyetem Kertészeti Karának Műszaki Tanszéke közösen rendezte a Víz világnapja 2010 „Tiszta vizet az egészséges világért” c. előadóülést a Víz- és Környezetgazdálkodási Karon.

A Magyar Öntözési Egyesület elnöksége és a Víz- és Környezetgazdálkodási Kar dékánja közötti megállapodás szerint a Magyar Öntözési Egyesület a SZIE Szarvasi Karán ifjúsági tagozatot hoz létre azzal a céllal, hogy szorosabbá tegye a szakmai kapcsolatot a “Víz – Környezet – Klíma” kari stratégia mentén újraszerveződő öntözés-vízgazdálkodási kutatási, fejlesztési, innovációs és oktatási tevékenységgel.