Nyári szakmai fórum Jászkiséren


A diplomás pályakövető rendszer elindításával egybekötött nyári szakmai fórumot rendezett június 11-én Jászkiséren az Alkalmazott Bölcsészeti Kar. A helyszín egy rendkívül barátságos, szabadságot és nyugalmat sugárzó tanya volt, a házigazda pedig Lukácsi György. Az egymást követő előadásokhoz bármikor hozzá lehetett szólni, így viták és nagy egyetértések is kialakultak.

BAKOSI TAMÁS

Az előadók között szerepelt a karról dr. Szarvák Tibor, dr. Tóth János, Antal György, Mészáros Richárd, dr. Khademi - Vidra Anikó és Tasi István.

Bartos Mónika (a SZIE doktorandusza) a tanyák fontosságáról és a hungaricumokról beszélt. Pap Béla (az ELTE doktorandusza) a Leader programokról értekezett, valamint a turizmus lehetőseiről a Jászságban. Dr. Fónai Mihály (Debreceni Egyetem, Jogi Kar) a náluk működő DPR rendszert és az országos rendszer fontosságát, működését ismertette. Tóth József (Trió Tv) a helyi televíziózásról tartott előadást. Hajdú László, Jászkisér polgármestere községe életéről számolt be.

A százéves tölgy alatti beszélgetés volt és jelenlegi hallgatók között mindenki számára élmény dús volt, hiszen megtudhattuk, hová is jutottak az öregdiákok és merre tartanak a maiak.

A babgulyás vacsorát jóízűen és kellemes időben, jókedv mellett fogyaszthatták el az egymásra nyitott jelenlévők. A rendezvény különlegességében a helyszín is szerepet játszott, hiszen végre nem az előadótermek padjaiban juthattunk életre szóló tudáshoz.

Ez a program (is) segítette az oktatók és hallgatók közti párbeszéd fejlesztését és képet kaptunk arról, hogy miként vélekednek a hallgatók a kar képzési struktúrájáról.