Kari Nap Békéscsabán

A békéscsabai Gazdasági Karon idén is megrendezték a tavaszi félév legnagyobb eseményét, a Kari Napot.

Borongós napra ébredtünk április 19-én, de ez a békéscsabai hallgatókat nem tántorította el attól, hogy társaikkal és tanáraikkal eltöltsenek egy kellemes napot. A hallgatók csapatokkal nevezhettek a főzőversenyre, ahol összemérték főzőtudományukat. A szitáló eső sem szegte kedvüket, szorgosan kavargatták a paprikás krumplit, a slambucot és a különböző pörkölteket a sörsátor alatt. A csapatokat értékes nyeremények várták.

Nem maradtak ki a programok közül a sportvetélkedők sem. Nagy izgalmakat hozott a tanár-diák futballmeccs. Már tradíció, hogy az oktatók és hallgatóik minden évben összemérik erejüket a pályán. A barátságos mérkőzésen idén az oktatók bizonyultak jobbnak, de nem baj fiúk, majd jövőre…

A kar sportcsarnokában hosszú sorok kígyóztak a grafológusnál és a jósdában. Kíváncsian várták, hogy kiderüljön, miről árulkodik az írásuk, valamint, hogy a kártyavetés mit rejteget számukra a jövőről. Közben póker és csocsó versenyeken küzdöttek egymás ellen a fiúk és a lányok.

Egész délután lehetőség volt vérnyomás- és vércukorszint mérésre, valamint egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokat is kérhettek a hallgatók.

Az este sztárvendége a magyar zenei világba újra berobbanó UFO zenekar volt. A koncerten mindenki tapsolt és énekelte a régi nagy slágereket. A továbbiakban DJ Mike állt a pult mögé, és hajnalig szolgáltatta a jobbnál jobb zenéket.