GEAC KETTŐ: megyei ezüst


A tokodaltárói EngSol Tabak kiütése után a váci csapat következett. Az első mérkőzésen hazai környezetben 66:45 vagyis 21 pontos előnyre tettünk szert. A viszonylag nagy előny birtokában Vácott nem tudtunk felpörögni és 73:80 vereséget szenvedtünk a Váci Reménység SE csapatától, de összesítésben bejutottunk a döntőbe.

A másik ágon a szintén gödöllői, sőt a tavaly még GEAC I néven induló akkori egyetemistákat és gödöllői játékosokat tömörítő "Damjanich kosár" kettős győzelemmel magabiztosan jutott a döntőbe.

Idén először, a szövetség a megyebajnoki cím megszezésére a döntőt két nyert mérkőzésig írta ki, eltérően az eddig megszokott “oda-visszavágós” rendszerhez. Az alapszakaszban sajnos már kétszer is vereséget szenvedtünk a Damjanichtól és a Pest Megye Kupában is ők ütöttek el bennünket a döntőbe jutástól, tehát a papírforma szerint az ellenfél volt az esélyesebb.

Június 2-án az első mérkőzésen az általános iskola új termében fogadtak bennünket és szoros, izgalmas mérkőzésen 74:66-os győzelmet arattak ellenünk. Június 6-án az egyetemi sportcsarnokban próbáltunk kiegyenlíteni, de sajnos ebben az idényben nem tudtuk legyőzni a Damjanich kosár csapatát, akik, 73:46-os győzelemmel megszerezték a bajnoki címet.

A GEAC KETTŐ “öregfiúk” kosárlabda csapata 6 egymás utáni bajnoki cím, majd egy tavalyi bronz után a 2009/2010-es idényben az ezüstérmet szerezte meg.

Az ezüstérmes csapat. Álló sor balról: Bucsai Zoltán, Privler Zoltán, Tóth F. Gábor, Rácz Péter, Szil Barnabás, Táborszki Attila. Guggoló sor balról: Köves Tamás, dr. Kriszt Balázs, dr. Géczi Gábor, Rúzs-Molnár Ákos, Ferwagner László. A képről hiányzik Sasvári József.